sâmbătă, 21 noiembrie 2015

“Harry Potter si Camera Secretelor”(Volumul 2) de J.K.Rowling-Recenzie

Autor:J.K.Rowling
Editura:EGMONT
Numar de pagini:267

Descriere: Harry Potter, in al doilea an la Hogwarts. Habar nu are ca si anul acesta va fi plin de evenimente neasteptate...
Cel de-al doilea roman al lui J.K. Rowling este la fel de amuzant, inspaimantator si neasteptat ca si primul...”

Recenzie:Descrierea celui de-al doilea volum este una foarte vaga.Este adevarat ca Harry va avea parte de evenimente neasteptate,dar este foarte simpla si nu anticipeaza cat de incitante sunt aventurile lui Harry si a celor de la Hogwarts.
          Dupa o vara lunga in care a locuit la familia Dursley,fiind maltratat deoarece este vrajitor,Harry se intoarce impreuna cu pieteni lui,Ron si Hermione,la Hogwarts.
          Apar personaje noi,cum ar fi Dobby,spiridusul familie Reacredinta,care il avertizeaza pe Harry sa nu se intoarca la Hogwarts deoarece este in mare pericol.Acest personaj apare si in celelalte volume ajutand-ul pe Harry in momentele critice.
          In primul volum Harry are parte de primul sau an la scoala Hogwarts,unde trebuie sa se obisnuiasca cu noua lui viata de vrajitor si cu evenimentele stranii care se petrec in castel.

          In al doilea volum au loc atacuri asupra unor personaje care sunt non magice sau care nu au sangele pur de vrajitor, ele ramanand impietrite.Vina este aruncata asupra lui Harry deoarece el descopera ca poate vorbi reptomita,o limba inteleasa doar de reptile.
Se descopera ca,camera secretelor a fost deschisa din nou,ea fiind deschisa si cu 50 de ani in urma iar Harry,Ron si Hermione vor sa afle cine a deschiso acum si in trecut si ce se afla inauntru.
Dupa ce si Hermione este atacata si impietrita Ron si Harry trebuie sa gaseasca intrarea in camera secretelor si sa-l opreasca pe cel care provoaca acele atacuri deoarece Hogwarts risca sa fie inchis.
Toata actiunea din carte m-a captivat,desi mai sus am prezentat un singur plan narativ,cel legat de camera secretelor ,pe langa acesta au loc muuulte alte evenimente care nu pot fi date la o parte cum ar fi de ce Hagrid a fost exmatriculat,care este legatura dintre Tom Courploud si Lordul Cap-de-mort si vom afla mult mai multe despre viata lui Cap-de-mor deoarece el se pregateste sa se reintoarca fiind secat de puteri atunci cand a vrut sa-l omoare pe Harry cand era doar un bebelus.


Personajul meu preferat ,pe langa Harry, este profesorul Albus Dumbledore.Este o persoana foarte inteligenta care reuseste sa distinga minciuna de adevar si care se inconjoara doar de persoane in care are incredere.Chiar daca de cele mai multe ori este judecat de cei de la Minister el reuseste sa-si sustina afirmatiile si persoanel in care are incredere chiar daca asta il costa sa fie izgonit pentru un timp de la conducerea scolii Hogwarts.

Jocul de vajhat,pe care Harry il indrageste doarte mult,isi are si el locul in toate volumele seriei,iar pe urma acestui joc Harry sufera nenumarate accidentari dar si foarte multe satisfactii,Harry fiind cautatorul echipei Cercetasilor,cel mai important loc pe care un jucator il poate ocupa intr-o echipa de vajhat.



Dupa cum am mai spus aceasta serie este exceptional,trebuie neaparat citita de cei care nu au facuto inca.Sustin ca nimeni dupa ce a citit seria nu a putut afirma ca i-a displacut.


                                                       Larisa

2 comentarii:

  1. Oh, Harry Potter! <3 Și mie îmi place de Dumbledore, îți transmite foarte multe sentimente de liniște și surprinde mai ales prin înțelepciunea lui. De la el am extras câteva citate foarte drăguțe. :D

    RăspundețiȘtergere