miercuri, 27 ianuarie 2016

"Harry Potter si Printul Semipur"(Volumul 6) de J.K. Rowling-Recenzie

Autor:J.K. Rowling
Editura:EGMONT
Numar de pagini:584
 
Descriere:"Volumele Harry Potter reprezinta o serie foarte populara in intreaga lume; ele apartin genului fantastic si au fost scrise de catre autoarea britanica J. K. Rowling. Cartile trateaza o lume a vrajitorilor, protagonist fiind tanarul vrajitor numit Harry Potter, alaturi de prietenii lui Ron Weasley si Hermione Granger. Povestea se desfasoara in cea mai mare parte la Hogwarts, Scoala de Magie si Vrajitorie, o scoala pentru tinerii vrajitori si magicieni.
 Vara este in toi, dar o ceata neobisnuita bata in ferestre. Harry este in camera sa, asteptand vizita lui Dumbledore tocmai in casa familiei Dursley. De ce il viziteaza acum? Ce este atat de important, incat nu poate astepta pana cand Harry se va intoarce la Hogwarts peste cateva saptamani?"

Recenzie: In acest volum ne sunt relatate intamplarile din cel de-al saselea an al lui Harry Potter la Hogwarts.Lumea este terorizata deoarece acum sunt toti constieti de intoarcerea Lordului Cap-de-mort care incepe sa puna stapanire asupra lumii vrajitoresti alaturi de adeptii sai.

                 Dumbledore incepe sa-i arate lui Harry amintiri colectate dar si amintiri proprii despre viata lui Tom Cruplud cel supranumit si Lordul Cap-de-mort.Aceste amintiri sunt menite sa-l ajute pe Harry sa-l infranga pe Lord.
                 Volumul acesta mi-a placut mai mult decat cel precedent ,despre care nu am avut o parere foarte buna,datorita amintirilor destainuite de Dubledore lui Harry care reusesc sa animeze cartea si care te ajuta sa-ti conturezi imaginea Lordului Cap-de-mort inainte de a avea infatisarea actuala si sa anticipezi anumite lucruri pe care le va anticipa si Harry.
                 Dupa multi ani in care Severus Plesneala s-a luptat pentru a putea obtine postul de profesor in Apararea Contra Magiei Negre,datorita devotamentului fata de Dumbledore ,iar in locul sau,drept profesor de Potiuni va veni Horace Slughorn,el avand un rol important pentru ca ii va oferi lui Harry,dupa multe incercari ale acestuia,o amintire care ii va adeveri banuielile lui Dumbledore despre asa numitii Horcruxuri creati de Cap-de-mort.
                 La inceputul anului scolar Harry va primi un manual de potiuni care pe coperta avea trecut numele "Printul Semipur".Aceasta cartea avea trecuta in ea multe insemnari pe care Harry le va folosi sa devina cel mai bun la ora de Potiuni dar va folosi si vrajile create de print.Dar dupa incercari fara succes de a afla cine este acest print secretul ii va fi destainuit chiar de acesta.

               Partea cea mai palpitanta este in final cand Devoratorii Mortii vor reusi sa patrunda in castel cu ajutorul lui Reacredinta si o persoana se va intoarce impotriva lui Dumbledore.
                In Harry se trezesc sentimente pentru Ginny care ii vor da de gandit pentru ca nu vrea sa-si strice prietenia cu Ron.Ron la randul sau va avea o relatia cu Lavender,spre dezamagirea Hermionei,care avea sentimente puternice pentru acesta chiar daca nu vrea sa recunoasca.
               Cele mai amuzante parti din carte sunt acelea cu potiunile dragostei care imi aduc un zambet larg pe buze.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu